2015. január 8., csütörtök

kekszpecsét és karamellás keksz

Kekszpecsét és karamellás keksz

Mutattam már milyen szuper egyedi kekszpecsétet kaptam a kedvenc Öcsémtől (aki saját maga készítette)? 
Még nem?! 

Nézzétek a képeket:



És a legjobb benne, hogy te is tudsz személyre szabott mintákat kérni a Limes Modeltől (http://www.limesmodel.hu/). A pecsét könnyen használható, a kivitelezés gyönyörű, bátran ajánlom mindenkinek, aki nem elégszik meg a gyári "Home made" felirattal. (Érdeklődni lehet: Kádár Zsoltnál a kadar.zsolt.tamas@limesmodel.hu e-mail címen)

Karamellás keksz

Hozzávalók
20 dkg liszt (nálam fele tönköly fehérliszt, fele sima liszt)
15 dkg vaj
10 dkg nádcukorból készült porcukor (én sötét nádcukrot használtam, mert ennek önmagában karamellás íze van)
1 egész tojás
1 csomag karamellás pudingpor
3 ek kukoricaliszt (ettől lesz jó ropogós)
fél tk bio foszfátmentes sütőpor  

Elkészítés
Vajat a cukorral habosra keverni, hozzáadni a tojást és egy kanál lisztet, hogy ne csapódjon ki. Amikor szép sima, mehet bele a többi hozzávaló. 30 percre hűtőbe tenni, ezalatt összeérik. 2-3 mm vékonyra nyújtani, pecsételni, szaggatni és tepsire tenni. Előmelegített 180 fokon kb. 10 perc alatt megsül, mikor kicsit kezd barnulni, akkor jó.