Juhtúrós rúd
Ez egy régi családi recept, a Nagymamámtól tanultam. A süti ereje az egyszerűségében és nagyszerűségében keresendő! :) Garantált siker, nálunk az összes családi ünnepen állandó szereplő! Az elkészítése pofon egyszerű, ráadásul a begyúrt és a kisütött tészta is több napig eláll, így előre elkészíthető. (Sőt, a begyúrt tésztának jót is tesz, ha több napig hűtőben pihen.)
Hozzávalók
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg juhtúró
só
tetejére 1 db felvert tojás, 25 dkg reszelt sajt és köménymag (elhagyható)
Elkészítés
A juhtúrót, a lisztet, a vajat és a sót összegyúrjuk és legalább 1 órát, de legjobb egy egész éjszakát (vagy napot) hűtőben hagyni. Majd kivenni és vékonyra (3-4 mm) nyújtani. Megkenni felvert tojással, megszórni reszelt sajttal és köménymaggal majd rádlival felcsíkozni.
220 fokos sütőben szép aranybarnára sütni.
Kisütve több napig is eláll, ha marad belőle..