Málnás fagylalt torta
Ez egy nagyon egyszerű desszert, főleg a kánikulában. Nálunk szülinapi tortaként funkcionált!:)
Hozzávalók
1,5 liter fagylalt (nálam málnás vanília fagyi: vanília fagyi+200 g málna)
150 g étcsokoládé (70%-os)
200 g málna
1 ek cukor
3 g pektin
málnaszemek díszítésnek
1 gyümölcskenyér forma
Elkészítés
A gyümölcskenyér formát kibéleljük fóliával.
A málnazseléhez a málnát lábosba rakjuk és villával szétnyomkodjuk. A pektint elkeverjük a cukorral és a forrásban lévő málnához adjuk. Kisebbre vesszük alatta a lángot és 6 percig főzzük. Kihűtjük.
A vanília fagyihoz hozzákeverünk 200 g málnát.
Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk és szép vékonyan szétkenjük egy sütőpapíron. Hűtőbe tettem, hogy gyorsabban megszilárduljon és mikor félig megdermedt egy késsel 3 részbe vágtam (akkora lett egy rész, mint a gyümölcskenyér forma mérete).
Összeállítás
A fóliával kibélelt forma aljára teszünk egy réteg fagyit, jöhet rá egy réteg málnazselé és a roppanós csoki. Majd megint egy réteg fagyi, málnazselé és csoki. Így rétegezzük tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Ha megvagyunk, akkor mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Majd kiborítjuk a formából és a tetejét olvasztott csokival és málnával díszítjük. Egy kicsivel a tálalás előtt érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy szépen lehessen szeletelni.