Bobcat keksz
(Marcipános gyúrt omlós)
A nővérem nyusziját Bobnak hívják (hivatalos neve:
Bob, a villám :)), én meg nagyon szeretem a
cicákat, így a kekszet ezzel a két kiszúróval formáztam meg, így kaptunk sok
finom Bobcat-et! :)
A keksz tésztája a cukrász suliban is tanított, de szerintem
mindenki által ismert gyúrt omlós (cukor:vaj:liszt – 1:2:3 arány) egy kis
marcipánnal megbolondítva, ezért a cukor mennyiséget csökkentettem a felére.
Hozzávalók
50 g porcukor (nálam a fele vaníliás porcukor)
200 g vaj
300 g liszt
100 g marcipán reszelve
csipet só
1 tojás sárgája
Elkészítés
A
lisztet a vajjal alaposan elmorzsoljuk. Ezután mehet bele a lereszelt marcipán,
só, porcukor és tojássárgája. Összegyúrjuk. (Ha nem akarna összeállni, akkor tehetünk
bele egy pici tejszínt vagy a tojásfehérjét.) Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe
tesszük 1-2 órára, de egy éjszakára is behűthetjük.
Hűlés
után elővesszük a tésztát, kinyújtjuk 2-3 mm vastagra és kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsire
tesszük és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt halvány barnára sütjük.
Figyeljük az időt és ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!